ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ SPLASH FM

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ PLAYER ΣΑΣ:  Winamp & iTunes  |  Windows Media Player  |  Real Player   |  QuickTime

CHAT

 

  Μετρό Θεσσαλονίκης: Φεύγουν οι λαμαρίνες και από το σταθμό ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο πρόκειται να αφαιρεθούν οι λαμαρίνες γύρω από τον υπό κατασκευή σταθμό "Αγία Σοφίας" του μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ η ομώνυμη οδός θα γίνει διπλής κατεύθυνσης, για να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο που δημιουργείται λόγω των εργασιών. Όπως ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό", Γιάννης Μυλόπουλος, η οδός Βενιζέλου, που έχει "στενέψει" για τα οχήματα θα "ανοιγοκλείνει" για τον επόμενο περίπου 1-1,5 χρόνο, στο τμήμα μέχρι την Εγνατία και πάνω από αυτήν.

"Η ταλαιπωρία στη Βενιζέλου θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019 ή το αργότερο στις αρχές του 2020",είπε ο κ. Μυλόπουλος, υπογραμμίζονας ότι "πολύ νωρίτερα, ως το καλοκαίρι του 2018, θα αφαιρεθούν οι λαμαρίνες μπροστά στο Συντριβάνι και θα επανέλθει η κανονική ροή των οχημάτων και στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Εγνατία". Επίσης, σημείωσε ότι "οι σταθμοί "Βενιζέλου" και "Αγίας Σοφίας", στους οποίους βρέθηκαν σημαντικά αρχαία, θα παραδοθούν στο τέλος του 2021, ή στις αρχές του 2022", ενώ για τη γραμμή της Καλαμαριάς, τόνισε ότι απομένουν 900 μέτρα για την ολοκλήρωση της κατασκευής των δίδυμων σηράγγων, που τοποθετείται έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό", έκανε γνωστό ότι ξεκινούν αυτήν την περίοδο οι πρόδρομες εργασίες στις γραμμές επέκτασης προς τη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα προς το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέσω της οδού Λαγκαδά και προς το Κορδελιό, μέσω Αμπελοκήπων και Μενεμένης. Τόνισε, δε, ότι ξεκίνησε ήδη ο διάλογος, μεταξύ της "Αττικό Μετρό" και των αρμόδιων φορέων, για το σχεδιασμό του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης, καθώς η λειτουργία του μετρό θα φέρει αλλαγές στις γραμμές της αστικής συγκοινωνίας.

Είπε ότι η πολιτική "και Αρχαία και Μετρό"? κατάφερε να "ζωντανέψει" το έργο, και υπογράμμισε ότι η λειτουργία του μετρό θα "απογειώσει" την τοπική οικονομία, "θα αλλάξει την πόλη και θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση όπως συνέβη και στην Αθήνα". Υπογράμμισε, δε, ότι η ανάδειξη των αρχαιοτήτων θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και μελετητών από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ήδη εντυπωσιαστεί από τα ευρήματα, στοςυ σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας.

Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, πρότεινε την πραγματοποίηση επίσκεψης των μελών της διοίκησης του επιμελητηρίου στα σημεία όπου εκτελούνται σήμερα εργασίες, αλλά και στους σταθμούς που έχουν ολοκληρωθεί, αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον κ. Μυλόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Splash fm Radio Online | Thessaloniki | Greek Talk Radio