ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ SPLASH FM

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ PLAYER ΣΑΣ:  Winamp & iTunes  |  Windows Media Player  |  Real Player   |  QuickTime

CHAT

 

hot-weather

Μπήκε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού που προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πόσο φιλικά ή εχθρικά θα συμπεριφερθεί με τις θερμοκρασιακές "επιθέσεις" όπως συνηθίζεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Η αστάθεια στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα καλά κρατεί και θα συνεχίσει τοπικά και τις επόμενες ημέρες.

Για το επόμενο δεκαήμερο , το καιρικό highlight εστιάζεται στην επικείμενη θερμή εισβολή που θα αρχίσει να λαμβάνει χώρα από τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου κυρίως στις κλειστές λεκάνες των ηπειρωτικών περιοχών.

Ας δούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα:

Περίοδος 04-07/06/2018:
evropaikos-xartis-sos-04me07-06-2018
Ασταθείς αέριες μάζες κατά μήκος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα συνεχίζουν να δίνουν το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά τοπικά και τη νύχτα , βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες σε Γαλλία - Γερμανία και τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης. Το βόρεια τμήμα της χώρας μας θα συνεχίσει και τις επόμενες 3 ημέρες να επηρεάζεται από τις ασταθείς αέριες μάζες, ως εκ τούτου και τα μπουρίνια το μεσημέρι και το απόγευμα σε Μακεδονία - Θράκη - Ήπειρο και πιθανόν και τη Θεσσαλία.

Οι θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται ήδη στα βόρεια κράσπεδα της Αφρικής θα αρχίσουν σιγά σιγά τις επόμενες ημέρες να μετατοπίζονται βορειότερα και τμήμα της μάζας θα επηρεάσει τη κεντρονότια Ελλάδα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν το μεσημέρι τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. 

Η ψυχρή αέρια μάζα που αναμένεται να βυθιστεί από το βόρειο πόλο προς την ανατολική Σκανδιναβία και τη Ρωσία ενδεχομένως να συνοδευτεί και από τοπικά φαινόμενα. Δεν αποκλείουμε κάποια "καλοκαιρινή" έκπληξη στη βόρεια Ρωσία ή και στη βορειοανατολική Σκανδιναβία να υπάρξει πιθανή εκδήλωση φαινομένου χιονόνερου ή χιονόπτωσης.


Περίοδος 08-12/06/2018:
evropaikos-xartis-sos-08me12-06-2018
Ενισχύεται το κύμα ζέστης στο διάστημα 8 με 12 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στο προαναφερθέν διάστημα αναμένουμε 2 θερμά κύματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη / Βαλκάνια.  Στη χώρα μας το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει και να καταγράψει μέγιστες τιμές στις ηπειρωτικές περιοχές , περίπου στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου χωρίς να αποκλείεται τοπικά στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα να εμφανιστούν τιμές και στους 38 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με πιθανότητα εκδήλωσης των φαινομένων ακόμα και νοτιότερα. 

Στο υπόλοιπο ηπειρωτικό τμήμα Ευρώπης ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με μπουρίνια το μεσημέρι και το απόγευμα και θερμοκρασίες κοντά στη μέση κλιματική τιμή.

Στη βορειοανατολική Ευρώπη / βορειοδυτική Ασία οι ψυχρές αέριες μάζες θα συνεχίσουν να περιστρέφονται με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 12-14 βαθμούς Κελσίου.

***Πιθανή τάση καιρού 13 έως 16 Ιουνίου***

Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από την ανατολική - νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα αρχίσουν σταδιακά να απομακρύνονται και θα εισέλθουν ασταθείς αέριες μάζες. Το πιθανό - επικρατέστερο σενάριο δηλώνει έως τώρα ότι ο καιρός στη χώρα μας θα καταστεί αρκετά άστατος με μπουρίνια και επαναφορά της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης, meteoclub

Splash fm Radio Online | Thessaloniki | Greek Talk Radio