ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ SPLASH FM

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ PLAYER ΣΑΣ:  Winamp & iTunes  |  Windows Media Player  |  Real Player   |  QuickTime

CHAT

 

keravnos-apogevma

Αρκετά ζεστός και υγρός ήταν ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας τόσο την ημέρα , όσο και τη νύχτα. Για αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται μεταβολή με επιστροφή των καλοκαιρινών μπουρινιών κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα , όπου πιθανότατα θα συνοδευτούν και από χαλαζόπτωση αλλά και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί αρκετά άστατος στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα.
Οι ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου , όπως και τα νησιά του Ιονίου δεν θα επηρεαστούν από τη μεταβολή.

gfs z500 mslp eu 7-08-07-2018

Μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης επηρεάζεται από άστατο καιρό και κατ'επέκταση η χώρα μας θα βρεθεί στο νοτιότερο άκρο αυτής της διαταραχής το επόμενο τριήμερο με μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.


Αναλυτικά ο καιρός για το Σαββατοκύριακο:

ellada-07-07-2018
Σάββατο 07/07/2018:

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει μέσα στη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Παροδικά νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις στη Μακεδονία , τη Θράκη , τη Θεσσαλία και τοπικά σε κεντρική Στερεά Ελλάδα και θα σημειωθούν μπόρες / καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες , κατά τόπους έντονες με πιθανή χαλαζόπτωση. Τη νύχτα σποραδικά φαινόμενα βροχής και καταιγίδας θα απασχολήσουν τη κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Αντίθετα στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.  Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ και στα υπόλοιπα τμήματα από νότιες διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα.


Αττική:
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις στη βόρεια - βορειοδυτική Αττική και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων βροχοπτώσεων.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις έως και τις μεσημβρινές ώρες. Προς το απόγευμα αναμένεται σταδιακή πύκνωση νεφώσεων και ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες , κατά τόπους έντονες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου με αισθητή τη δυσφορία.

ellada-08-07-2018
Κυριακή 08/07/2018:
Νεφώσεις αυξημένες σε ανατολική Μακεδονία , Θράκη και ανατολική Θεσσαλία τις πρωινές ώρες με πιθανότητα λίγων βροχοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός από την αρχή της ημέρας έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Σταδιακά από το μεσημέρι προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και θα σημειωθούν μπόρες σε: Μακεδονία , Θεσσαλία , Στερεά Ελλάδα + Εύβοια , κεντρική - βόρεια - ανατολική Πελοπόννησος και τοπικά στην Ήπειρο. Αυξημένη πιθανότητα για χαλαζόπτωση σε Μακεδονία - Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα τα φαινόμενα να συνεχιστούν και τις νυχτερινές ώρες σε ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 Μποφώρ. Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Αττική:
Ηλιοφάνεια προβλέπεται τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων στα γύρω ορεινά της δυτικής - βόρειας Αττικής και τοπικά στα ανατολικά και θα σημειωθούν μπόρες με πιθανότητα σύντομης χαλαζόπτωσης. Πιθανότητα βροχής / καταιγίδας το απόγευμα και στο λεκανοπέδιο. Τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ με εξασθένηση προς το μεσημέρι και στροφή σε νοτιάδες έως 4 Μποφώρ.

Οι θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικά νεφελώδης θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες ,πιθανόν ισχυρές. Τη νύχτα αναμένεται σχετική βελτίωση χωρίς να αποκλείεται να συνεχιστούν κάποιες τοπικές μπόρες στα νότια του νομού προς Χαλκιδική.

Οι άνεμοι αρχικές από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με σταδιακή εξασθένηση στη διάρκεια της ημέρας και στροφή σε νοτιάδες το μεσημέρι και το απόγευμα έως τα 3-4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F) meteoclub

Splash fm Radio Online | Thessaloniki | Greek Talk Radio