ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ SPLASH FM

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ PLAYER ΣΑΣ:  Winamp & iTunes  |  Windows Media Player  |  Real Player   |  QuickTime

CHAT

 

gfs z500 mslp eu 9-06-02-2019

Σοβαρότατη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη στη χώρα μας (όχι σε ολόκληρη) καθώς ένα πολύ καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης θα προσεγγίσει την χώρα μας από τα νοτιοδυτικά και θα δώσει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας κυρίως ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας σφοδρές βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις ανέμους. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 5/02/2019

ellada-05-02-2019a

Στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την κεντρική και βόρεια Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με αρκετά καλό καιρό καθώς θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και τοπικές μόνο συννεφιές που ίσως αφήσουν λίγες ασθενείς βροχές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Πιο αξιόλογες βροχές περιμένουμε ήδη από την αρχή της ημέρας στην κεντρική και ανατολική Πελ/νησο ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Καλύτερος ο καιρός το πρώτο μισό της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

ellada-05-02-2019b

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρικού σκηνικού. Βροχές και καταιγίδες ισχυρές έως και πολύ ισχυρές θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται σε πρώτη φάση στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την κεντρική και νότια Πελ/νησο, την Κρήτη και τα νησιά των νοτίων Κυκλάδων. Μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν μετατοπιστεί βορειότερα και θα επηρεάζουν ολόκληρη την Πελ/νησο, την Στερεά Ελλάδα - Έυβοια, τα νοτιοανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με εξίσου πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της ημέρας και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται και κατά την διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, επομένως συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.  Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αργά την νύχτα στα ορεινά της Πελ/νησου και της Στερεάς από τα 1000μ. και πάνω. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΑΒΑ διευθύνσεις αρχικά 5-6bf. και μέχρι το βράδυ πολύ ισχυροί 7-8bf. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις στα βόρεια 4-5bf. και από Α διευθύνσεις στα νότια πολύ ισχυροί 7-8bf. και προς το βράδυ θυελλώδεις 9 και τοπικά 10bf. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις πιο αυξημένες στα δυτικά - νοτιοδυτικά που ενδέχεται να αφήσουν λίγες ασθενείς βροχές. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και προς τις πρώτες απογευματινές ώρες θα ξεκινήσουν να δίνουν γενικευμένα φαινόμενα τα οποία προοδευτικά θα εντείνονται. Το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Τετάρτης θα έχουμε πέρασμα πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων ενώ τοπικά θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις αρχικά ασθενείς μέχρι 4bf. που το βράδυ θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7-8 και τοπικά 9 ακόμα και 10bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια ενώ το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιάννης Μπουσάκας (greece_12345) meteoclub.gr

Splash fm Radio Online | Thessaloniki | Greek Talk Radio